På iaf.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

IAF Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen

Jurist till rättsenheten

  • Anställning Tillsvidareanställning
  • Publicerad 2018-12-17
  • Sista ansökningsdatum 2019-01-27
  • Arbetsgivarens referensnummer A837401
Ansök här

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du jobba i staten och bidra till att tre av Sveriges viktigaste trygghetssystem fungerar på rätt sätt? Vi på Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) arbetar i huvudsak med tillsyn och uppföljning av arbetslöshetsförsäkringen och sanktioner inom aktivitetsstöd, utvecklingsersättning samt etableringsersättning för att de som söker ersättning ska behandlas rättssäkert av arbetslöshetskassorna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Vi arbetar i nyrenoverade lokaler i hjärtat av Katrineholm med utmärkta förbindelser till bl.a. Stockholm, Eskilstuna, Västerås och Norrköping.

På myndighetens arbetar personer med bakgrund inom bland annat statsvetenskap, nationalekonomi, juridik och statistik. Vi jobbar i granskningsgrupper där kompetenserna kompletterar varandra. Mer information hittar du på http://www.iaf.se/Arbeta-pa-IAF/

IAF söker nu en jurist till rättsenheten

Arbetsuppgifter

Arbetet på IAF:s rättsenhet innebär bland annat tillsyn och uppföljning i form av att göra kvalificerade utredningar och skriva rapporter. I arbetet kan också ingå att föra statens talan i förvaltningsdomstol i ärenden som gäller arbetslöshetsförsäkringen och att utarbeta yttranden till förvaltningsdomstolar, JO, JK med flera. Det kan även innebära föreskriftsarbete inom området, göra rättsutredningar, förvalta myndighetens regelsamlingar samt handlägga skadeståndsärenden m.m. Som jurist kommer du både att utföra arbetsuppgifterna självständigt och tillsammans med andra i grupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juris kandidatexamen, juristexamen eller annan likvärdig juridisk utbildning. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av arbetsuppgifter likvärdiga de som beskrivs ovan.
För att lyckas i rollen behöver du:

• ha god analytisk förmåga

• kunna strukturera och prioritera arbetsuppgifter på ett effektivt sätt samt vara flexibel och öppen för verksamhetsförändringar

• ha mycket god samarbetsförmåga

• kunna ta ansvar och arbeta självständigt samt tar egna initiativ

• ha god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt

• vara utåtriktad och kunna representera myndigheten såväl internt som externt samt ha god pedagogisk förmåga.

Vi fäster mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet av arbete på tillsynsmyndighet eller inom arbetslöshets- eller socialförsäkringsområdet är meriterande.

IAF strävar efter en balanserad köns- och åldersfördelning och värdesätter den kompetens som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Övrigt

Ansökan, med meritförteckning och med angivande av ref.nr: 2018/644 ska ha inkommit senast den 27 januari 2019 till:
Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, Box 210, 641 22 Katrineholm.


IAF gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Antal platser: 1

Sista ansökningsdag: 2019-01-27

Arbetsgivarens referensnummer: A837401

Ansök här