På iaf.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

IAF Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen

Chefsjurist tillika chef för rättsenheten

  • Anställning Tillsvidareanställning
  • Lön Månadslön
  • Publicerad 2019-01-21
  • Sista ansökningsdatum 2019-03-05
  • Arbetsgivarens referensnummer 2019/32
Ansök här

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du bidra till att tre av Sveriges viktigaste trygghetssystem fungerar på rätt sätt? Vi på Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) arbetar i huvudsak med tillsyn och uppföljning av arbetslöshetsförsäkringen och sanktioner inom aktivitetsstöd, utvecklingsersättning samt etableringsersättning för att de som söker ersättning ska behandlas rättssäkert av arbetslöshetskassorna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Vi arbetar i lokaler nära järnvägsstationen i Katrineholm med utmärkta förbindelser till bl.a. Stockholm, Eskilstuna, Västerås och Norrköping.

På myndighetens arbetar cirka 75 personer med bakgrund inom bland annat statsvetenskap, nationalekonomi, juridik och statistik. Vi jobbar i granskningsgrupper där kompetenserna kompletterar varandra. Mer information hittar du på https://www.iaf.se/jobba-hos-oss

IAF söker nu chefsjurist tillika chef för rättsenheten.

Arbetsuppgifter

I rollen som chefsjurist är du generaldirektörens juridiska stöd samt ansvarar för myndighetens juridiska arbete. Som enhetschef leder du rättsenhetens arbete och har personal- och budgetansvar. Du har som enhetschef stora möjligheter att påverka hur rättsenhetens uppdrag ska utföras.
Du är direkt underställd generaldirektören och ingår tillsammans med övriga tre enhetschefer i myndighetens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till myndighetens strategiska arbete. Myndighetens styrfilosofi är tillitsbaserad styrning och ledning.
Rättsenheten står för myndighetens juridiska kompetens och bidrar till att lösa myndighetens uppdrag, bland annat genom deltagande i granskningar integrerat med andra enheter. Enheten ansvarar också för att föra myndighetens talan i domstol, handläggning av skadeståndsärenden, besvara remisser och föreskriftsarbete.
Myndigheten är förbindelseorgan i EU för arbetslöshetsförsäkringen, arbete kopplat till denna roll och till övrig internationell samverkan hanteras huvudsakligen på rättsenheten. På enheten arbetar drygt 15 personer, huvudsakligen jurister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Jur. kand.- eller juristexamen
• Chefserfarenhet med personalansvar, gärna från offentlig verksamhet
• Goda ledaregenskaper, god självinsikt, är lyhörd, samarbetsinriktad och strukturerad
• Erfarenhet av rättstillämpning och kvalificerat juridiskt arbete
• Bred juridisk kompetens, förmåga att göra rättsliga analyser och att överblicka hela rättsområdet
• Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift

Det är meriterande med erfarenhet av:
• Arbete i annan statlig myndighet
• Att driva utvecklingsarbete
• Processföring
• Föreskriftsarbete

Vi fäster mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och förutsätter att du har ett brett intresse för arbetsmarknadsfrågor.
IAF strävar efter en balanserad köns- och åldersfördelning samt värdesätter den kompetens som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Övrigt

Upplysningar lämnas av:
Annelie Westman t o m den 23 januari 2019
Peter Ekborg fr o m 24 januari - 5 mars 2019

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Source Executive så du kan antingen göra en intresseanmälan på Source hemsida eller söka direkt via myndighetens rekryteringsverktyg Offentliga jobb.

För frågor om tjänsten välkommen att ta kontakt med Erik Asp, tel 073-3523481 eller Bianca Gidebäck, tel 070-8110364

Ansökan ska vara märkt med referensnummer 2019/32 och sista ansökningsdag är den 5 mars 2019.

Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att nuvarande befattningshavare erhåller annan statlig tjänst.


Antal platser: 1

Sista ansökningsdag: 2019-03-05

Arbetsgivarens referensnummer: 2019/32

Ansök här