På iaf.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

IAF Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen

Rickard arbetar som utredare

– Jag arbetar med statistik och analyser inom olika granskningsuppdrag. I ett nytt uppdrag tar jag till exempel fram statistik och indikatorer som ligger till grund för olika granskningar som IAF ska genomföra, berättar Rickard som är en av flera utredare på IAF.

Bild på Rickard som arbetar som utredare

 

Utvecklande och roligt

– Jag får sätta mig in i statistikunderlaget på ett bra sätt. Jag gör till exempel olika indelningar och skärningar av data från våra olika databaser.  Eftersom jag arbetar en del med andra myndigheters databaser måste jag orientera mig kring regelverken inom olika verksamhetsområden. Det innebär att jag läser på kring juridik och paragrafer som gäller inom försäkringssystemet, och det tycker jag är utvecklande och framför allt roligt, fortsätter Rickard. 

Omfattande statistik

IAF hanterar statistikuppgifter om arbetslöshetsförsäkringens olika delar. Uppgifterna hämtas in både från de fristående arbetslöshetskassorna. I granskningar som rör Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan kan IAF också göra statistiska analyser på myndigheternas data. 

– Här får jag möjlighet att arbeta med analyser på ett intressant sätt. Jag tycker det är roligt att få analysera och fundera kring varför siffrorna ser ut som de gör, berättar Rickard

Bra livspussel

– I mitt jobb har jag stort eget ansvar kring hur jag lägger upp mitt jobb. Det är en stor fördel, för på så sätt får jag ihop ett bra livspussel med arbete, pendling, familjen och intressen, avslutar Rickard.