Annelie, controller

Vad gör du på IAF?

Jag jobbar som controller på enheten verksamhetsstöd. Jag håller i trådarna när vi ska ta fram en årsredovisning, verksamhetsplan, internkontrollplan och budgetunderlag för myndigheten. Jag jobbar också med verksamhetsutveckling, skapar enkäter i vårt enkätverktyg, tar fram underlag till vår månads- och tertialuppföljning och är registratorbackup.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag hela tiden utvecklas, lär mig nya saker och att jag i min roll har möjlighet att vara kreativ och nytänkande. Och att få samarbeta med mina kompetenta och roliga kollegor, vi har väldigt trevligt tillsammans med på jobbet.

Vad är det mest utmanande med jobbet?

Flera av mina arbetsuppgifter pågår under flera månader och det gör att jag inte varje dag kan räkna med att se resultatet av mitt arbete och känna att jag presterat.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

I morse släppte jag av barnen på skolan och sedan var jag på jobbet vid halv nio. Startade upp datorn och hämtade en kopp kaffe. Sen kollade jag kalendern för dagen, läste och besvarade mejl och sen strukturerade jag upp arbetsuppgifterna jag tänkt utföra under dagen. Arbetsuppgifterna bestod av att förbereda ett beslut om en plan för framtagande av verksamhetsplan för 2018, att fortsätta arbeta med en enkät i enkätverktyget och några möten där ett handlade om hur vår månads- och tertialuppföljning ska utformas och så två möten där jag förankrade en idé om plan och modell för ett tänkt arbete kring framtagande av mål och strategier för de kommande åren för myndigheten. Min arbetsdag slutade vid fem.

Vilka personliga egenskaper är viktiga för just ditt arbete?

Det är bra om man är mångsidig, flexibel, kan ta initiativ, är ordningsam, noggrann, prestigelös och gillar att lyssna och kommunicera. Men därmed har jag inte sagt att jag besitter alla egenskaperna! (Skratt)